lauantai 9. tammikuuta 2016

Olutta!

Kevyt katsaus norjalaisiin ns. normi oluisiin mitä marketista löytyy sekä nippelitietoa panimoista täällä Norjassa.

Seidel

Seidel pilsneri keskiolut vahvuus,perus olut jossa hinta-laatu suhde kohtaa! Olut on pantu Drammenissa Aass panimolla ns. halpa brändi.

Ringnes
Ringnes pilsneri on varmaan Norjan myydyin ja tunnetuin olut. Helppo neutraali nautittava. Ringnes on Norjan suurin panimo mutta on nykyään osa Carlsbergiä.Toiminut vuodesta 1877 Oslossa.

Frydenlund

Frydenlund fatöl pehmeän makuinen kepeä juoma varsin suun makuinen tuote!
Panimolla on historiaa vuodesta 1859 mutta on nykyään osa Ringnes konsernia jonka Carlsberg omistaa. Erittäin bueno!

Mack

Mack panimon Tromssassa panema "jääkarhuolut" on erittäin raikas pilsneri.
Mack on pannut oluita  jo vuodesta  1877 ja mainostaa olevansa maailman pohjoisin panimo, mutta viime vuonna Huippuvuorilla aloitti tomintansa Svalbard Bryggeri panimo joka ottaa tuon tittelin.


Aass


Aass ei ole niin perseestä kuin nimi voisi olettaa vaan aivan kelpo pilsneriä Drammenista! Aass on Norjan vanhin panimo vuodesta 1834!

Hansa

Hansa Pilsneri on täyteläinen ja voimakas maultaan. Hansaa on pantu vuodesta 1891 Bergenissä.


Lundetangen


Lundetangen pilsneri on pantu Drammenissa Aass panimolla nykyään mutta juuret on Skienissä jossa panimo aloitti vuonna 1854 ja oli toiminnassa aina vuoteen 1986 saakka. Hyvä perus bisse.

Pilsneri Norjassa on kuin lager eli keskiolut vahvuista 4,5 - 4,7 % olutta. A-olutta Norjassa hankitaan lähinnä taxfreestä tai Ruotsista koska se on täällä verotus syistä kovin hintavaa. Samoin ravintoloista saatava hanaolut on keskiolutta eli pilsneriä.

 Kippis!

                                                   http://www.clixsense.com/?8541176

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti